Tidskrävande bokföring i Uppsala

Att fokusera på det man är bra på är något som ofta pratas om inom företagande. Så är man inte ekonom kanske det är skönt att ta hjälp med bokföring i Uppsala.

Andreas hade fikat med en kompis som även denne var entreprenör. Samtalet hade kommit in på bokföring, löner, fakturor och annat pappersarbete. Något av de värsta Andreas visste. Det tog en evinnerlig tid och gjordes sena kvällar då dagarna ägnades åt kunder. Om inga pengar kom in skulle inte företaget existera.

Niklas, kompisen, drev ett IT-företag och berättade att han hade lämnat bort det arbetet för länge sedan. Han var urusel på bokföring, därför tog det alltför mycket tid. Nu kunde han fokusera på att tjäna pengar och livet hade blivit både enklare och roligare sedan han tagit steget att ta hjälp.

Bokföring gjord av externt företag

Samtalet följde Andreas in i sömnen den kvällen och det var det första han tänkte på när ögonen slogs upp. Han hade fått en hemsideadress till företaget Niklas anlitade och när Andreas hällt upp morgonkaffet klickade han in sig på redovisningsföretaget. Han fyllde i kontaktformuläret på hemsidan och sen var det bara att vänta.

Han kalkylerade hur många timmar han använde och vad det skulle kostat om han fakturerat sig själv. Några dagar senare besökte han redovisningsfirman i Uppsala och förstod hur mycket onödig tid han lagt ner. Kostnaden skulle bli lägre. Det fanns inget att tveka på tänkte han och bokade in bokföring och några andra tjänster. Han kände redan hur stressen sakta släppte sitt grepp. Läs vidare om bokföring här: bokföringuppsala.biz

Att göra upp en ekonomisk plan för BRF

Styrelsemedlemmar i en BRF har ett stort ansvar för ekonomin, men ofta inte så stor vana och kunskap. Ta gärna hjälp med att göra en ekonomisk plan för BRF.

Det är ofta folk som kallas eldsjälar, engagerade människor, som tar på sig styrelseuppdrag. I en bostadsrättsförening är det stora värden att förvalta, både i fastigheter och sparade medel på banken. En ekonomisk plan för BRF behöver göras.

Den buffert man har för reparation och underhåll behöver ses över, och kanske behöver avgiften höjas. Budgetarbetet kan vara bland det svåraste, att förutse vad allt kommer att kosta framöver och hur mycket kapital man behöver.

Ekonomisk plan omfattar en helhetssyn

Man måste planera ekonomin så att man har en överblick över kommande reparationsbehov och håller huset i skick hela tiden. Det blir ödesdigert om man blundar för underhållsbehovet och mycket går sönder på samma gång. Garagelängorna murknar, taket behöver bytas, värmesystemet behöver ses över och avloppsrören behöver repareras. Den ekonomiska planen innefattar det som behöver göras och när det ska ske.

Man kan öka inkomsterna genom att debitera hyresgästerna mer pengar, och man kan förhandla med banken om bättre lånevillkor. Man kan se över vilka leverantörer man anlitar och kanske finns det pengar att spara på att ha en rationell sophantering. Det kan finnas lokaler man kan hyra ut, och man kan själva sköta planteringar och snöskottning. Men total överblick i en ekonomisk plan för BRF behöver man oftast få hjälp med från en konsult som är van och kunnig.

Ekonomisk förvaltning avlastar verksamheten

Det är inte lätt att hålla reda på kvitton och avtal så att ekonomin blir organiserad. Beställ då in hjälp med ekonomisk förvaltning till din verksamhet.

Pengar skulle ju vara lösningen. Ekonomin skulle leda till frihet, men istället har det bara blivit mer jobb ju mer pengar som har trillat in. Ibland önskar du säkert att du bara kunde ta ut alla tillgångar till företaget eller bostadsrättsföreningen i kontanter och låsa in allt i ett gigantiskt bankvalv. Som Joakim von Anka. Då hade du kunnat bada i mynt och sedlar och sluta oroa dig för Skatteverket, deklarationer, bokföring och redovisningar.

Men så enkelt är det tyvärr inte. Ekonomin går inte att komma bort från när man bedriver en verksamhet eller en förening. Vad du däremot skulle kunna göra är att begära lite hjälp med den. Det finns idag många kunniga firmor och yrkesutövare som sysslar med ekonomisk förvaltning åt verksamheter som inte har tid, kompetens eller för den delen lust att räkna pengar och kvitton hela dagarna.

Ekonomisk förvaltning ger tid för annat

Inom ekonomisk förvaltning ingår till exempel bokföring, årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Alla de där delarna som Skatteverket kräver ska stämma till punkt och pricka, och dessutom rapporteras i tid. Det kan få vem som helst att svettas. Men inte de som faktiskt jobbar med ekonomisk förvaltning på heltid. De vet vad de gör. Och det är därför de står redo att avlasta den som tyngs av ekonomisk byråkrati. Visst har du väl annat du vill ha tid att lägga fokus på? Läs mer om ekonomisk förvaltning på denna sajt: ekonomiskförvaltning.nu

Det är detaljer som gör skillnad, så är det med en automatisk körjournal

För att vara pålitlig måste utrustning som håller koll åt en vara en så smidig detalj att man alltid har den med sig. En automatisk körjournal som ligger i telefonen – kan det bli lättare?

Att föra körjournal kan vara riktigt jobbigt. Det är mycket man ska hålla koll på och sammanställa för att allt ska bli rätt. Att man nu kan ha en automatisk körjournal som håller koll på körda mil, datum, trängselskatt och CO2-utsläpp tar bort en stor tyngd från axlarna. En liten smart sak som bara ligger där i telefonen och följer med när man kör. Modernt och uppdaterat in i minsta detalj.

Med en automatisk körjournal blir det lättare efteråt också

Det är ju en hel del efterarbete med att sammanställa all information som Skatteverket vill ha för att ens avdrag ska gå igenom. Rese- och milersättning för lönerapportering och fakturering ska också göras. Som tur är sköter en elektronisk körjournal även om den detaljen. Genom enkla menyer får man fram alla rapporter, antingen i datorn eller i telefonen utan att behöva mata in mer information.

Det är många som får sitt arbete underlättat genom att rapporteringen sker elektroniskt och att man inte behöver vara på plats, allt som krävs är en uppkoppling. Allt ligger och väntar och lagras på säker plats i Sverige i de sju år som lagen kräver. Funktionen är inte heller begränsad till ett särskilt land, utan har global täckning.

Passersystem för BRF i Stockholmsområdet

Vill ni få ett enklare system för era bostadsrättsinnehavare? Känner ni ett behov av att öka säkerheten i bostaden? Då kan det vara ett passersystem för BRF som är det som ni söker efter.

Med nycklar är det ändå svårt att känna dig helt trygg i en bostad. För hur många nycklar kan det vara som är på vift från tidigare boende? Och hur går det ifall du skulle tappa bort dina nycklar? Behöver du byta ditt lås då? Idag är det många som satsar på passersystem av alla olika slag. Det är systemet man använder på företag, gym, skolor och annat. Och det finns även många som använder sig av passersystem för BRF. Ett system som gör att du alltid har koll på vem som har tillträde och vart.

BRF med enkelt passersystem i Stockholm

Genom att byta ut alla nycklar till ett passersystem kan du enkelt lägga till accesser, och ta bort dem, på distans. Du kan direkt stänga ner en access om ett passerkort tappas bort. Och lika lätt är det att lägga till det igen ifall det hittas. Det finns även andra möjligheter som att stänga vissa kort under viss tid, som när tvättstugan inte ska användas. Eller att ge en tillfällig access till en bastu eller annan facilitet som finns i huset. Du kan även enkelt stänga av kort för boende som inte längre bor kvar, men som inte har lämnat tillbaka sitt kort, tagg eller det system som används. Mycket tryggt och enkelt.

Rätt jobb genom Rusta och matcha

Att söka jobb är en heltidssysselsättning. Hitta rätt aktörer för att få hjälp kan vara utmanande. Särskilt om de egna förutsättningarna är limiterade. Ett sätt är då Rusta och matcha.

Kerstin hade sedan lång tid varit sjukskriven då hon gått in i väggen. Nu ville hon tillbaka i arbetslivet men oroade sig för att hon inte skulle orka med.  Efter att hon börjat repa sig från utmattningen insåg hon att orken inte längre var densamma. Hon blev fortare trött och behövde vila. 

För att bli bättre hade hon provat olika former av träning, men inget gjorde henne piggare. Det var som om batteriet aldrig helt laddades upp i hennes kropp utan bara gick på några procent.

Rusta och matcha en briljant lösning

Det var då hon fick höra om Rusta och matcha av en kollega som hamnat i samma situation. En förmedling som hjälper människor med olika handikapp att hitta ett jobb som passar dem. 

Kerstin ringde sin kontakt på Arbetsförmedlingen för att se om hon kunde få använda sig av den tjänsten. Till sin stora lycka fick hon det och skulle få börja ganska omgående.

Vid första mötet skulle de prata om hennes förutsättningar, kunskaper och önskemål för att sedan se vad hon behövde för hjälp.

Bland annat kunde hon få hjälp med att lägga upp en arbetsintervju, lära sig hantera dator och skriva ansökningar. Kanske skulle hon vidareutbilda sig då studievägledning även var något de diskuterade. Spännande tyckte Kerstin och längtade efter att få kasta sig ut i det nya livet.

Läs mer på https://www.rustaochmatcha.biz/

Äntligen kontoret på fickan

Som en modern chef kan du frigöra både tid och resurser genom att lämna bort många funktioner, leasa utrustning, hyra kontorsplats, sköta kontoret online och anlita löneoutsourcing.

Även lagerhantering i Stockholm sköts enkelt av företag som jobbar med tredjepartslogistik, så att du låter någon annan ta hand om alla beställningar du får. När det gäller personalfrågor finns det företag du kan anlita för löneoutsourcing, och de har ofta även outsourcing av redovisning i Stockholm. Du har mobilen full av appar och information, så det är ingen överdrift att du kan sköta kontoret fast du sitter på tåget. Vill du hyra en lokal för att ta emot besök gör du det enkelt i ett kontorshotell. Där finns allt man behöver, från kaffe till kopiering.

Outsorcing av redovisning är praktiskt

Det är helt naturligt att delegera jobb. Chefen behöver inte kolla allt i detalj hela tiden. Man kan ha färre anställda och ha ett fåtal proffsiga samarbetspartners istället. Det är ett nytt sätt att leda företag, där alla tar ansvar för sin del. Kanske har du personal som jobbar ute på fältet och de kan också vara utspridda över Sverige. De är alltså inte samlade i en viss lokal, utan kan vara lokaliserade var som helst.

Friheten innebär att man lätt kan logga in på sin redovisning och titta på siffror, men låta någon annan sköta själva jobbet. Du som chef kan koncentrera dig på att skaffa nya kunder, och du behöver inte ha så mycket fasta kostnader för byggnader och maskiner.

Friskvårdsbidrag kan bli företagsmassage

Funderar du på att investera i friskvård för dina anställda? Visste du att du kan anlita en massör som kommer och gör jobbet? Vill du veta mera om vad det innebär att få massage på arbetet?

Efter några timmar vid datorn kan axlarna börja värka och stelheten sätta in. Det innebär att du som arbetar riktar uppmärksamheten till smärtan istället för på arbetsuppgiften. Tänk vad skönt det skulle kunna vara att gå ifrån en halvtimme och få lite massage på axlar och nacke. Det kräver minimalt med tid om det finns en massör på plats och det blir mindre sjukskrivningar. Det är bevisat att friskvård direkt på jobbet i form av massage har en positiv inverkan på de anställda. Visst vill du tillhöra de som får massage på jobbet?

Lite fakta om hur det kan gå till

Är du intresserad av företagsmassage i Stockholm kommer här lite fakta om vad du kan förvänta dig. Varje individ behandlas med tystnadsplikt så ingen behöver vara orolig ifall de lossar på tungans band och samtalar samtidigt som de får massage. Det kommer en massör till ert arbete och vad som krävs är att hen får tillgång till ett rum att ställa sin massagebänk i. Därefter kommer en och en in och för massage. Det brukar i första hand gälla axlar och nacke, men skulle annan kroppsdel vara spänd kan det även erbjudas ryggmassage. Det är vanligt att företaget betalar hela eller del av kostnaden. Det ligger på den anställde att själv boka in de tider den vill ha massagen.

Få hjälp av en digital redovisningsbyrå

När det kommer till redovisning är det viktigt att det blir rätt. Detta är något som en digital redovisningsbyrå kan hjälpa dig att göra på ett korrekt sätt. Läs mer om detta här i vår guide.

Digital redovisning är något som har blivit allt mer vanligare i dagens samhälle. Redovisning är något som alla företag måste göra, och det är viktigt att det sker på rätt sätt. För att få hjälp med detta kan du vända dig till en digital redovisningsbyrå. De kan hjälpa dig med digital redovisning på ett korrekt sätt. Du behöver inte oroa dig själv utan de gör jobbet åt dig. Digital redovisning innebär att du gör det helt online. Detta är något som blir allt mer populärt idag. Att göra det online är så mycket enklare och smidigare än att göra det på det gamla sättet.

Det är mer miljövänligt med digital redovisning

Något annat som är mer viktigt i dagens värld är att vara miljövänlig. Det finns saker du kan göra för att göra vår värld bättre. Både privatpersoner och företag kan jobba för att världen ska bli mycket bättre. Allt från att köra mindre till att använda mindre plast i vårt samhälle idag. Ett annat sätt att vara bättre för miljön är att använda dig av en digital redovisning. Du slipper då att använda dig av onödigt papper och istället sker allt online. Så anlita hjälp för digital redovisning så kommer du att arbeta för en bättre och mer miljövänlig värld.

Vem tar ansvar för pengarna?

En hyresvärd eller bostadsrättsförening förvaltar ett stort kapital. Hus går upp i värde hela tiden, men det gäller att underhålla och renovera dem, samtidigt som det ska vara lönsamt.

Det är dyrt att renovera också. Har man många lägenheter är det smart att renovera dem samtidigt, men hur ska pengarna räcka? Det finns hyresintäkter, men de ska balanseras mot en vettig underhållsplan, så att verksamheten är sund och lönsam. En bostadsrättsförening med bra ekonomi är attraktiv på marknaden och har lättare att få hyresgäster. Känns det jobbigt att få debet och kredit att gå ihop, anlita ett företag för komplett ekonomisk förvaltning.

Rutinerat folk får verksamheten att snurra

Mycket ingår i den ekonomiska förvaltningen. Det är förhandlingar med banken för att få förmånligare lån, det är att justera hyresnivåerna så att det kommer in pengar och det kan vara att undersöka vilka bidrag man kan ha rätt till. Man ska ha kontakter med hantverkare och skickliga reparatörer, som snabbt och prisvärt kan hjälpa till när det behövs. Man ska också budgetera och planera för kommande år, eftersom man inte har råd med allt på en gång.

Hela tiden ska verksamheten löpa på med betalningar, bokningar och hyresavier. Bokföringen ska skötas med alla verifikat, och dessutom kan det tillkomma kontraktsskrivningar med hyresgäster och leverantörer. Anlita rutinerat folk som vet precis hur man gör alla dessa moment på ett kostnadseffektivt och korrekt sätt, någon som känner till vilka lagar och regler som finns och som är expert när det gäller ekonomisk förvaltning.