Om oss

Vi ger ökad kunskap om företagande

Vi som driver den här sidan har lång erfarenhet av företagande. Vi är entreprenörer inom olika områden och vi har genom åren både startat och avvecklat många företag. Detta har gett oss en god kunskap om vad som krävs, vad man ska tänka på och vilka fällor som finns längs vägen. Den kunskapen ska vi förmedla vidare här.

Att vara egenföretagare är att vara kapten på en skuta. Du styr ditt fartyg på egen hand, du fattar alla beslut och du tar själv konsekvenserna av dessa. I vissa fall kan det leda till att båten förs fram genom ett stormande hav där det handlar om att överleva. Ibland går färden över ett stilla vatten där du hittar efter den skatt du länge eftersökt. Det handlar om att vara förberedd på allt. Har du dessutom en besättning i form av anställda så blir alla dina beslut än viktigare. Där drabbas fel sådana även andra och inte bara dig själv.

Det första man ska tänka på som företagare är att det kommer att krävas uppoffringar. Vi har ännu inte stött på någon lyckad företagare som unnat sig lyxen av att arbeta enbart på fasta tider och som kan gå hem så fort klockan är 17.00. Det innebär arbete, arbete och åter arbete innan man kan börja njuta frukterna av det jobb man lagt ner. Glöm golfen, glöm det där hänget med polarna och var även beredd på att din familj, under stundom, kommer att få vänja sig vid din frånvaro. Du måste offra saker för att lyckas!

Vi ska här ge fler intressanta tips om företagande och om ekonomi. Vi ska visa på hur du bygger ett varumärke, hur du ska tänka gällande marknadsföring, hur redovisning och bokföring går till samt hur du genom smarta drag kan placera dig före alla dina konkurrenter. Du ska bli den där kaptenen som alltid lyckas hitta ett lugnt vatten att segla över. Välkommen!