Företagslarm – vanliga frågor 

Dags att skapa en större säkerhet på arbetsplatsen? Fler och fler företag har börjat inse att man inte har det skydd som krävs för att dels erbjuda en säker arbetsmiljö för sina anställda – och dels för att skydda den utrustning och de materiella värden som finns inom verksamheten. Därför är också företagslarm idag en storsäljare. 

Att investera i företagslarm gör att man som företag kan slappna av och undvika att drabbas av olika brott – skadegörelse, inbrott, rån exempelvis. Eller? Ja, och nej. Det man bör vara medveten om är att företagslarm kommer i olika modeller och varianter – och att man också, i och med detta, kan vaggas in i en falsk trygghet. 

Välj ett företagslarm som passar er 

Det larm som fungerar för ett företag kan vara hopplöst för ett annat. Allt bygger på vilka behov man har, hur riskerna ser ut samt hur lokalerna och miljön är. Det går att skräddarsy lösningar genom att välja rätt partner för företagslarm och det är definitivt värt att betala några kronor extra för en lösning som fullt ut är anpassad för den egna verksamhetens unika behov. 

Här nedan tänkte vi svara på några vanliga frågor om företagslarm och genom detta ge dig ytterligare lite kunskaper i ämnet. 

Hur ser ett företagslarm ut? 

Det handlar om system där man kan implementera allt från kameror, passersystem, larm och andra detaljer i en helhet. Man kan skala upp – och man kan skala ner – helt beroende på behov. Det räcker sällan med att bara ha ett tjutande larm. Idag så krävs det mer än så.

Vilket företag ska vi välja för företagslarm? 

Viktigt är att man väljer en erfaren partner som kan anpassa en lösning för era unika behov. En riskbedömning ska ske, en kontroll av svaga punkter i lokalerna är ett måste – och likaså att ni som företag får en möjlighet att informera om vilka problem och reella hot som finns och vad ni vill uppnå med att skaffa ett företagslarm. Kort sagt: ta er tid att jämföra företagen i branschen innan. 

Kan man använda företagslarm oavsett bransch?

Ja, som sagt: man kan alltid anpassa lösningar efter kundens behov. Det finns företagslarm för butiker, för lagerverksamheter, för kontor och för exempelvis temporära byggarbetsplatser. Oavsett bransch så finns en lösning!