Tro på att författardrömmen kan bli sann

Drömmen om att bli författare behöver inte stoppas av att man blir refuserad av bokförlagen. Om man har skrivit en bok som man vill ge ut kan man välja att istället göra det på egen hand.

Du som drömmer om att skriva en bok, du är långt ifrån den enda. Många har författardrömmar. För en del är skrivandet en stor del av livet, men för andra är det mer av en hemlig längtan. Den finns där men man vågar kanske inte tro riktigt tro på att det någonsin kan bli verklighet. Kanske påbörjas bokprojektet någon gång, blir till ett dokument på några sidor och sedan inte så mycket mer. Att skriva en bok är ju faktiskt inte något litet projekt. Det kräver lite disciplin om man ska bli klar.

Gör en riktig bok av det

Men om boken nu skulle bli klar, vad händer då? Visst kan man skicka in boken till ett förlag i hopp om att bli utgiven. Men sanningen är ju att det inte är så många som får sina manus antagna. Och steget till att nå dit känns kanske ändå smått omöjligt. Så omöjligt att det skulle kunna få en att ge upp drömmen. Men att bli utgiven av ett förlag är ju inte det enda alternativet, man kan få hjälp med att trycka böcker av ett tryckeri. Det kan vara en alternativ väg till att få sin bok utgiven utan att man behöver någon hjälp alls av ett förlag.